Monday 19 September 2011

En charmerende havneby

En charmerende havneby.

Igaar skulle vi som sagt have vaeret i Kings Park, men pga. at det har oeset ned i snart tre dage var der ikke meget ved at tage en tur i parken igaar. Derfor endte vi med at tage toget ud til Freemantle, som er en meget charmerende lille havneby. Turen tog ca. en time, og da vi kom derud startede vi med at tage paa de smaa markeder, som laa nede ved havnen. Her blaeste det saa voldsomt, at vi alle var ved at vaelte omkuld. Vi gik rundt i disse markedshaller et par timer. Her var lige fra al slags mad til smaa vintagebutikker. Vi alle blev sultne, saa vi begyndte at gaa op mod byen. Vi havde krydset en vej, hvor der laa en del historiske bygninger, paa trods af at historien ikke gaar laengere tilbage end til midten af 1800'tallet var der utroligt meget historie. Bl.a ligger Freemantle lige over for oeen som hedder Rotnesst Island, her kan i som navnet beskriver finde en slags rotteart, som render frit rundt paa oeen. Ligesaa bor der mange aboriginals (australske indfoedte) ovre paa oeen. Per, min mors onkel siger at man kan tage faergen derover paa en time og saa kan man leje cykler derovre, saa man kan komme rundt paa oeen. Oeen er ikke laengere en 14 km. lang, saa det overvejer jeg lidt at goere en dag:) Efter vi havde staaet og beundret meget af det historiske blev vi alle sultne og gik ind paa en hyggelig fiskerestaurent. Her fik vi fish and chips, hvilket smagte virkelig laekkert!
Vi gik ind til Freemantle by og her fandt vi et andet marked, faktiks meget hyggeligere end de to foerste. her var der nemlig smagsproever over det hele paa frisk frugt, juice, broed, vin osv. Der var ogsaa smaa testproever paa forskellige cremer og deslige.
I Freemantle har de et hyggeligt cafemiljoe, lidt i stil med det cafemiljoe som ses i Paris. Meget fint med smaa bagerier, samt chokolatier og fine smaa cafeer. I det hele taget er Freemantle en dejlig by, og jeg skal derhen igen med Andre og hans kone Hui engang i naeste uge:)
Efter vi havde gaaet og kigget paa butikker var vi alle traette. Jeg faldt i soevn paa vej hjem i toget. Alle de mange indtryk goer en traet i loebet af kort tid:)


No comments:

Post a Comment